mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
C Sharp'ta Değişken Sayıda Parametre Alan Metot Oluşturma
Bu yazımda hem web uygulamalarında hem de windows uygulamalarında kullanabilceğimiz değişken sayıda parametre alan metotların nasıl yazıldığını göstereceğim. Bu yöntem bir çok konuda işimizi kolayca yapmamızı sağlar. Bu metotların genel yapısına bakacak olursak:

    metot_adı ( params dizi )
    {
          //parametre sayısına göre işlemler burada yapılacak
    }
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 11 Eylül Perşembe 2008 1 15918 5,0
Asp.net ve Global.asax ile Ziyaretçi İstatistikleri
Bu yazımda site istatisklerini ve ziyaretçilerin bilgilerini nasıl tutabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Bu olayı asp.net'te ki global.asax dosyası yardımı ile yapacağız. Yaptığımız uygulama da her sayfa ziyaretini yakalayıp ziyaretçi hakkında bilgileri tutacağız. Her sayfa ziyareti için bilgiler tutmamız bize büyük bir alan gerektirir ve bunun için veritabanı kullanmak pek mantıklı olmaz. Bunu yerine bu bilgileri txt dosyalarında tutarak gereksiz veritabanı kullanımından kurtulabiliriz. Ancak ziyaretçi sayısı fazla olan bir sitenin istatiklerini tutuyorsak verileri saklayacağımız txt dosyası da verimli olmayabilir. Bunun için verileri tutacağımız dosyaları belirli aralıklarla değiştirmeli veya temizlemeliyiz. Kendi hostumun istatiklerini tutan sistem ve diğer birçok sistem bu yöntemi kullanıyor. Şuan kendi hostumun istatiklerini tutan txt uzantılı log dosyasına baktığımda boyutu yaklaşık 15 mb. Dediğim gibi bu verileri tutacağımız dosyayı sık sık değiştirmeliyiz. Peki bu istatiskleri asp.net ile nasıl tutacağımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 11 Eylül Perşembe 2008 30 32493 3,9
Linq for Visual C# 2008 (E-Book)
Linq for Visual C# 2008 (E-Book)Linq (Language Integrated Query)Türkçe anlamı; dil ile bütünleşik sorgulama altyapısı olan ve C# 3.5 ile gelen bir özellik. Daha önce C# 2.0 ile de kullanılabiliyordu. Bu yapı ile veritabanı uygulamaları veya herhangi veri uygulamalarını gayet basit gayet anlaşılabilir şekilde yapabiliyoruz. Son günlerde bu konu üzerinde çalışmaya başladım. Önümüzdeki günlerde bu konu üzerine çalışmalarım devam edecek ve bu konuda örnekleri burada bulabileceksiniz. Bu yapıyı öğrenmeye çalıştığım kaynaklardan birini de sizlerle paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Eylül Cuma 2008 1 15869 5,0
Visual Studio 2008'de Copy Source as HTML Kullanma
Eğer programlamayla uğraşıyor ve kodlarımızı internet üzerinde paylaşıyorsak, bu kodları visual studio'daki görünümü ile web yayınlamak için bu programı kullanıyoruz. Bu programı Visual Studio 2005'te kullanmak için buradaki siteden indireceğimiz setup işimizi hallediyor. Ancak Visual Studio 2008'te kullanmak için ayarları kendimiz yapmak zorundayız. Bu ayarlar şu şekilde olmalı:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Eylül Cuma 2008 7 15264 5,0
Linq'e Giriş (Language Integrated Query)
Bu yazımda linq konusuna giriş yapıp ufak bir örnek vereceğim. Linq ile veritabanı veya elimizde bulunan verileri tıpkı veritabanında olduğu gibi sorgulayıp, bu verileri istediğimiz şekle sokup tekrar elde ediyoruz. Daha doğrusu veritabanı sorgulamaları gibi sorgular üretip verileri şekillendiriyoruz. Vereceğim örnekte yazdığım bir class ve bu class'ın objectlerini linq ile alıp, data olarak döndereceğim. Tabi tüm kodlarımızın sorunsuz çalışması için projemize System.Web.Query, System.Collections.Generic ve System.Reflection kütüphanelerini eklemeliyiz. Kodlarımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Eylül Cumartesi 2008 0 13693 2,7
Herhangi Bir Sitenin Alexa Bilgilerini Öğrenmek
Bu yazımda herhangi bir websitenin alexa bilgilerini nasıl elde edeceğimizi göstereceğim. Bunun için alexa sağlamış olduğu xml servis ile herhangi bir sitenin alexa verilerini elde edebiliyoruz. Elde ettiğimiz xml dosyasını okuyarakta alexa bilgilerini elde ediyoruz. Birçok sitede alexa ile ilgili hizmetlerin çoğu bu yolu kullanmakta. Verileri elde edeceğimiz alexa adresi şu şekilde olacak : http://www.alexa.com/xml/dad?url=site_adresi. Bu adrese gittiğimizde site ile ilgileri verileri getiren xml bir belge karşımıza çıkıyor. Bu xml dosyayı okuyarak alexa bilgilerini elde edeceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Eylül Pazar 2008 0 14029 3,7
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009