Linq for Visual C# 2008 (E-Book)
Linq (Language Integrated Query)Türkçe anlamı; dil ile bütünleşik sorgulama altyapısı olan ve C# 3.5 ile gelen bir özellik. Daha önce C# 2.0 ile de kullanılabiliyordu. Bu yapı ile veritabanı uygulamaları veya herhangi veri uygulamalarını gayet basit gayet anlaşılabilir şekilde yapabiliyoruz. Son günlerde bu konu üzerinde çalışmaya başladım. Önümüzdeki günlerde bu konu üzerine çalışmalarım devam edecek ve bu konuda örnekleri burada bulabileceksiniz. Bu yapıyı öğrenmeye çalıştığım kaynaklardan birini de sizlerle paylaşmak istedim.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
12 Eylül Cuma 2008
1
15874
5,0
Asp.net ve Global.asax ile Ziyaretçi İstatistikleri
Bu yazımda site istatisklerini ve ziyaretçilerin bilgilerini nasıl tutabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Bu olayı asp.net'te ki global.asax dosyası yardımı ile yapacağız. Yaptığımız uygulama da her sayfa ziyaretini yakalayıp ziyaretçi hakkında bilgileri tutacağız. Her sayfa ziyareti için bilgiler tutmamız bize büyük bir alan gerektirir ve bunun için veritabanı kullanmak pek mantıklı olmaz. Bunu yerine bu bilgileri txt dosyalarında tutarak gereksiz veritabanı kullanımından kurtulabiliriz. Ancak ziyaretçi sayısı fazla olan bir sitenin istatiklerini tutuyorsak verileri saklayacağımız txt dosyası da verimli olmayabilir. Bunun için verileri tutacağımız dosyaları belirli aralıklarla değiştirmeli veya temizlemeliyiz. Kendi hostumun istatiklerini tutan sistem ve diğer birçok sistem bu yöntemi kullanıyor. Şuan kendi hostumun istatiklerini tutan txt uzantılı log dosyasına baktığımda boyutu yaklaşık 15 mb. Dediğim gibi bu verileri tutacağımız dosyayı sık sık değiştirmeliyiz. Peki bu istatiskleri asp.net ile nasıl tutacağımıza bakacak olursak:
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
11 Eylül Perşembe 2008
30
32503
3,9
C Sharp'ta Değişken Sayıda Parametre Alan Metot Oluşturma
Bu yazımda hem web uygulamalarında hem de windows uygulamalarında kullanabilceğimiz değişken sayıda parametre alan metotların nasıl yazıldığını göstereceğim. Bu yöntem bir çok konuda işimizi kolayca yapmamızı sağlar. Bu metotların genel yapısına bakacak olursak:
metot_adı ( params dizi )
{
//parametre sayısına göre işlemler burada yapılacak
}
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
11 Eylül Perşembe 2008
1
15928
5,0
C Sharp'ta Switch-Case Kullanımı
Bu yazımda c sharp ile switch-case kullanımının nasıl olduğunu açıklmaya çalışacağım. Switch-case; bir değişkenin aldığı bir çok değere göre farklı komutların çalıştırılması gereken durumlar için kullanılır. Genel yapısı şu şekildedir:
switch(değişken)
{
case durum1: komutlar; break;
case durum2: komutlar; break;
case durum3: komutlar; break;
......
default: komutlar; break;
}
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
10 Eylül Çarşamba 2008
2
36946
3,8
Yeni Bir Sene Yeni Bir Dönem. Okul Başlıyor!
Bugün itibariyle kendi adıma yeni bir sene yeni bir dönem için ilk adımlarımı attım. Önümüzdeki hafta okul başlayacak ve artık 3. sınıfa terfi edeceğim. Bunun için bugün harç (haraç) ücretini yatırdım ve ders kayıtlarını tamamladım. Artık yeni döneme hazırım. Ayrıca Telekom'da yaptığım stajın raporunu da tamamlamam kendimi bu dönem öncesinde mutlu hissetmemi sağladı. Yaptığım bu staj ve kendimi geliştirmem nedeniyle her zamankinden farklı biri olarak bu döneme başlayacağım. Geride bıraktığımız yaz bundan önce hiç yaşamadığım bir yazdı. Kazandığım bilgiler ve tecrübeler ile okul hayatıma iyi bir şekilde devam edeciğime inanıyorum. Ömrümde son 2 senesine girdiğim okul hayatında, kalan bu 2 seneyi dolu dolu geçirmek istiyorum. Geçmişe baktığımda şu ana kadar olan hayatımın bir rüya bir hayal gibi gelip geçtiğini görmekteyim. Yeni dönemin hem benim için hem arkdaşlarım için hem de tüm öğrenciler için başarılarla dolu geçmesini temenni ederek yazıma son noktayı koyuyorum.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
09 Eylül Salı 2008
0
12414
4,0
Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu'nun Röportajı
Elektrik mühendisliği ve bilgisayar bilimini kapsayan, temel olarak yazılım ve donanım üzerine birçok konu ile ilgilenen bilgisayar mühendisliği hızla gelişen bilişim teknolojilerine paralel olarak ülkemizde de artan bir oranda ilgi görüyor. Bu bağlamda
turk.internet.com sitesinde bölüm başkanımız Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu'nun "Türkiye'de Bilgisayar Mühendisliği Eğitimi" konulu röportajı yayınlandı. Hocamız bu röportajda gayet olumlu konuşmuş. Röpartajın tamamı ise şöyle:
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
09 Eylül Salı 2008
0
2131
3,0