mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Yükselme Zamanı!
Bugün hem adsl üyeliğimi hem de sitemin host paketini bir üst seviyeye çıkardım.
Son aylarda (4 - 5 aydır) adsl ücreti normalden fazla geliyordu ve hep standart ücret (40 ytl civarı) geliyordu. Ben de nasılsa aynı parayı ödeyeceğim diyerek adsl 1 Mbps 4 gb kota olan paketimi aylık 39 ytl olan yine aynı hızda fakat 6 gb kotası olan pakete yükselttim. Fazla para ödemektense aynı paraya daha fazla internet kullanırım dedim.
Bir diğer yükseltmeyi de sitemin hostunda yaptım. Mini paketten bir üst pakete (orta pakete) yükseltme yaptım. Sitemin büyümesi ve daha fazla alana ihtiyaç duymam nedeniyle bu yükseltmeyi yaptım.
Tabi bunlar için para gerekiyor. Şimdilik öğrenci harcıyla bunları karşılıyorum. Ancak en kısa zamanda kendime kazanç sağlayacağım fırsatları değerlendirmeyi düşünüyorum.

İyi Günler!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Ağustos Salı 2008 1 11670 1,5
Lightbox Fotoğraf Slaytı
İnternette bir çok site de görmüşüzdür. Fotoğraf slaytı yapımında bu sistem kullanılıyor. Bu sistemi ise Lokesh Dhakar isimli kişi geliştirmiş. Bunu yaparken javascript ve css kullanmış. Fotoğraf slaytı hazırlamak için gayet güzel bir uygulama. Bunun örneğini kendi sitemde galerim bölümünde görebilirsiniz. Ayrıca bu uygulamayı kullanan birçok site var.

Peki bu uygulamayı nasıl kullanacağız?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Ağustos Salı 2008 1 18046 5,0
Ms Access Veri Türleri
Metin : Yazılacak bilgiler harflerden veya hem harf hem de sayılardan meydana geliyorsa kullanılacak veri türüdür. Bu alana boşlukta dahil olmak üzere en fazla 255 karakter bilgi yazılabilir. Bu alana yazılan bilgiler sadece sayılardan da oluşabilir, ama yazılan sayılar hesaplama işlemlerinde kullanılamazlar.

Not : Uzun metin yada metin ve sayı bileşimi kullanılabilir. Genelde açıklama ya da uzun bir not yazılacaksa bu alan kullanılır. 64.000 karakterle sınırlıdır.

Sayı : Öğrenci numarası, öğrencinin sınıfı gibi sayısal bilgiler için kullanılır. Sayısal alanlar matematiksel hesaplamalarda kullanılabilir. Borç, alacak, öğrenci harcı gibi.

Tarih/Saat : 100 ile 9999 arasındaki yıllar için tarih ve saat değerleridir.

Para Birimi : Bir ile dört arasındaki ondalık basamağı olan, matematik hesaplamalarında kullanılan para birimi değerleri ve sayısal veriler.

Otomatik Sayı : Tabloya yeni bir kayıt eklendiğinde, Access tarafından atanan benzersiz ardışık (birer birer artan) ya da rasgele sayılar. Otomatik sayı alanları değiştirilemez.

Evet/Hayır : Yalnızca iki değerden birini içeren alanlar Evet / Hayır, Doğru / Yanlış, Açık / Kapalı gibi alanlar gibi.

OLE Nesnesi : Access tablosuna bağlanmış ya da katıştırılmış bir nesne. (Microsoft Word veya Excel çalışma sayfası gibi)

Köprü : Tıklandığında kullanıcıyı başka bir dosyaya, dosyadaki bir konuma veya Internet’teki (www) bir bölgeye yönlendiren bağlantı.

Arama Sihirbazı : Değerleri başka tablo, sorgu ya da değerler listesindeki değerlerden seçilen bir alan yaratmamıza yardımcı olan sihirbaz.

İyi Çalışmalar!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Ağustos Salı 2008 10 29528 4,5
Asal Sayı Programı
C Sharp ile asal sayıları bulan programın yapılış yöntemlerinden birini göstereceğim. Bu program birinci sınıfta programlama dersinde vize sorusu olarak karşıma çıkmıştı. Kodlarımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Ağustos Pazartesi 2008 0 20006 4,8
Css and Html Web Disayn
Css_and_Html_Web_DisaynCss ve html`in inceliklerini çok iyi anlatan bir e-book. İnceledim ve birçok şeyin çok güzel anlatılmış olduğunu gördüm. Css ve html`in yanında az da olsa javascript sıkıştırılmış. Stajım bittikten sonra ilgilendiğim ve çalıştığım e-booklara baktığımda çok güzel kaynaklarımın olduğunu farkettim ve bunları sizlerle paylaşmak istedim. Bu e-book ile css, html ve az da olsa javascript`i kavrayacaksınız.

Buradan indirebilirsiniz.

İyi Çalışmalar!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Ağustos Pazartesi 2008 2 13544 5,0
Css'in Tüm Özellikleri
Css ile birçok özelliği belirleyip daha fazla html kod yazmaktan kurtuluyoruz. Ayrıca çoğu durumda css bizlere çok kolaylık sağlıyor. Ancak iyi bir tasarım için css`i iyi bilmek gerekir. Bunun için css`te ki tüm özellikleri bir araya toplamaya çalıştım. Bilmeyenlere faydası olabilir.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Ağustos Pazartesi 2008 0 16583 4,7
Önceki 1 2 3 ... 61 62 63 64 65 ... 69 70 71 Sonraki
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009