Asp.net ile Text Dosyaları Üzerinde Yazma, Okuma, Ekleme İşlemleri
Bu yazımda text dosyalarına veri ekleme, veri yazma ve text dosyalarını okuma işlemlerini anlatacağım. Başlıkta hem ekleme hem de yazma işlemi diye belirtmemim nedeni; ikisinin de farklı durum olmasından. Kendim bir konu üzerinde log dosyası oluşturuyorum ve bu log dosyasına veri eklemek için küçük bir araştırma yaptığımda sadece tek seferlik verinin nasıl ekleneceğini buldum. Yani; text dosyasına veri eklediğimizde sadece o an eklediğimiz veriler kayıt ediliyor. Halbuki ben text dosyasının içindeki verilerin üstüne ek olarak nasıl veri ekleyeceğimizi arıyordum. Aramalarım sonucunda bu işlemi de yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
18 Eylül Perşembe 2008
15
42640
3,5
Linq'e Giriş (Language Integrated Query)
Bu yazımda linq konusuna giriş yapıp ufak bir örnek vereceğim. Linq ile veritabanı veya elimizde bulunan verileri tıpkı veritabanında olduğu gibi sorgulayıp, bu verileri istediğimiz şekle sokup tekrar elde ediyoruz. Daha doğrusu veritabanı sorgulamaları gibi sorgular üretip verileri şekillendiriyoruz. Vereceğim örnekte yazdığım bir class ve bu class'ın objectlerini linq ile alıp, data olarak döndereceğim. Tabi tüm kodlarımızın sorunsuz çalışması için projemize System.Web.Query, System.Collections.Generic ve System.Reflection kütüphanelerini eklemeliyiz. Kodlarımıza bakacak olursak:
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
13 Eylül Cumartesi 2008
0
13690
2,7
Linq for Visual C# 2008 (E-Book)
Linq (Language Integrated Query)Türkçe anlamı; dil ile bütünleşik sorgulama altyapısı olan ve C# 3.5 ile gelen bir özellik. Daha önce C# 2.0 ile de kullanılabiliyordu. Bu yapı ile veritabanı uygulamaları veya herhangi veri uygulamalarını gayet basit gayet anlaşılabilir şekilde yapabiliyoruz. Son günlerde bu konu üzerinde çalışmaya başladım. Önümüzdeki günlerde bu konu üzerine çalışmalarım devam edecek ve bu konuda örnekleri burada bulabileceksiniz. Bu yapıyı öğrenmeye çalıştığım kaynaklardan birini de sizlerle paylaşmak istedim.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
12 Eylül Cuma 2008
1
15866
5,0
C Sharp'ta Değişken Sayıda Parametre Alan Metot Oluşturma
Bu yazımda hem web uygulamalarında hem de windows uygulamalarında kullanabilceğimiz değişken sayıda parametre alan metotların nasıl yazıldığını göstereceğim. Bu yöntem bir çok konuda işimizi kolayca yapmamızı sağlar. Bu metotların genel yapısına bakacak olursak:
metot_adı ( params dizi )
{
//parametre sayısına göre işlemler burada yapılacak
}
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
11 Eylül Perşembe 2008
1
15914
5,0
C Sharp'ta Switch-Case Kullanımı
Bu yazımda c sharp ile switch-case kullanımının nasıl olduğunu açıklmaya çalışacağım. Switch-case; bir değişkenin aldığı bir çok değere göre farklı komutların çalıştırılması gereken durumlar için kullanılır. Genel yapısı şu şekildedir:
switch(değişken)
{
case durum1: komutlar; break;
case durum2: komutlar; break;
case durum3: komutlar; break;
......
default: komutlar; break;
}
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
10 Eylül Çarşamba 2008
2
36932
3,8
C Sharp ile Ping Atma Olayı
Bu yazımda birçok website hizmeti veren sitelerde sıkça karşılaştığımız herhangi bir siteye herhangi bir bilgisayara ping atma olayını c sharp ile nasıl yapacağımızı anlatacağım. Bu olay için c sharp'ta System.Net.NetworkInformation kütüphanesini kullanacağız. Bu kütüphane ile rahatlıkla istediğimiz bir siteye veya bilgisayara ping atabiliriz.
Buton_click eventında kullanacağımız kodlarımıza bakacak olursak:
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
01 Eylül Pazartesi 2008
1
22267
3,3