mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
jQuery Ajax ile Dropdown Etkileşimleri (Eklenti ile)
Bu yazımda jQuery Ajax işlemlerinde Dropdown elementleri arasında etkileşim sağlayan eklentimi paylaşacağım. Son dönemde bu konuda oldukça soru oldu. Bu sorulara ve isteklere cevap verebilmek adına kullandığım eklentiyi paylaşacağım. Bu eklenti ile bir dropdown elementini kontrol ediyoruz. Kontrol edilen dropdown üzerinde bir seçim yapıldığında Ajax ile seçilen değere göre ilişkili veriler alınıp, diğer bir dropdown elementine aktarılıyor. Bunun en çok kullanıldığı durum ise şehirlere ait ilçelerin alınmasıdır. Şimdi eklentiyi nasıl kullanacağımıza ve örneğimize göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
jQuery Ajax ile UserControl'leri Etkin Kullanma
Bu yazımda jQuery Ajax uygulamalarında UserControl'leri etkin olarak nasıl kullanabileceğimizden bahsedeceğim. Son dönemde yaptığım birçok işte bu yöntemi kullanıyorum ve oldukça kullanışlı, efektif uygulamalar ortaya çıkmakta. Daha önce burada, burada ve birkaç yazımda jQuery Ajax uygulamalarında UserControl'leri nasıl kullanabileceğimizden bahsetmiştim. Bu yöntemleri geliştirerek daha doğrusu UserControl'ü render eden metodu geliştirerek bu kullanma yöntemini daha etkin hale getirdim. Öyleki UserControl'e rahatlıkla çeşitli parametreler aktarabiliyoruz. Bu şekilde çok dinamik, efektif alanlar oluşturabiliriz. Şimdi nasıl yapacağımıza göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Silverlight'a Giriş - Başlangıç
Silverlight'a Giriş - BaşlangıçBugün itibariyle bloğumda Silverlight kullanmaya başladım. Son dönemde pek zamanım olmadığı için bloğuma ve kendi çalışmalarıma zaman ayıramadım. Çok yoğun bir dönem içerisindeyim. Her zaman olduğu gibi yeni çalışmalara, yeni fikirlere hep böyle yoğun dönemlerde karar vermişimdir. Bu dönemde de daha önce bilgim olan ancak üzerinde pek durmadığım Silverlight üzerinde yoğunlaştım ve bloğumda kullanmaya başladım. Şimdilik sadece istatistiksel verileri göstermek amacıyla Silverlight kullanıyorum. Bundan sonra sadece bloğumda değil diğer çalışmalarımda da kullanacağım. Bloğumda da Silverlight ile ilgili paylaşımlarım muhakkak olacaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net ile Resim Üzerine Çoklu Yazı Yazma (Generic Handler ile de Gösterme)
Bu yazımda C# kullanarak resim, fotoğraf üstüne çoklu metin yazdırmayı göstermeye çalışacağım. Aslında daha önce burada yazdığım yazımdaki metodu geliştirerek resim, fotoğraf üzerine çoklu veriyi düzenli bir biçimde yazdırabiliyoruz. Geçen hafta yaptığım çalışma sonucunda bloğumda da aynı yöntem ile istatiksel verileri resim üzerinde gösteriyorum. Aynı resmi kullanarak hazırladığım örneği ve kodları sizlerle de paylaşmak istiyorum. Bu metodu geliştirerek çok daha kapsamlı çok daha esnek bir resim üzerine yazı yazma editörü hazırlayabiliriz. Bunu da fırsat bulduğumda jQuery ve Ajax kullanarak hazırlamayı düşünüyorum. Şimdi hazırladığım örneğe ve kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Sayfaların Oluşma Sürelerini Hesaplama (HttpModule Kullanarak)
Bu yazımda web sayfalarımızın ne kadar sürede oluştuduğunu HttpModule kullanarak hesaplayacağız ve bu bilgiyi her sayfada göstereceğiz. Bu uygulamayı bloğumda da kullandım ve sayfaların oluşma sürelerini en altta sol tarafta saniye türünden görebilirsiniz. Birçok web sayfasında kullanılan, istatistiksel bilgi sağlayan, sayfaların çalışma hızını, performansını gösteren bir özellik. Bu uygulamayı HttpModule olarak hazırlayıp istediğimiz projeye ekleyip kullanabiliriz. Ayrıca basit bir işlem ile bu module'ü aktif veya pasif ederek çalışmasını kontrol edebiliriz. Şimdi yazacağımız kodlara göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Web.config Dosyası Üzerinde İşlemler (Module Ekleme, Çıkarma)
Bu yazımda daha önce paylaştığım 'HttpModule Kullanımı' yazısında eksik olan module'ün programatik olarak aktif veya pasif edilmesini göstermeye çalışacağım. Aslında yapacağımız iş xml bir dosya olan web.config dosyasına node eklemek ve silmek yani xml parsing yapacağız. Örnek olarak module ekleme ve çıkarma işlemini yapan kodları paylaşacağım. Ancak bu kodları uyarlayarak web.config üzerinde tüm işlemleri yapabiliriz. Web.config üzerinde tuttuğumuz veya tutmamız gereken verileri bu şekilde ekleme çıkarma yaparak dinamik bir sistem olarak hazırlayabiliriz. Örnek olarak module ekleme ve çıkarma kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009